Jadłospis
JADŁOSPIS
Oznaczenie alergenów:1-zboża zawierające gluten; 2- jaja i produkty pochodne; 3-mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą); 4-seler i produkty pochodne; 5-ryby i produkty pochodne; 6-orzechy; 7-nasiona sezamu; 8-soja i produkty pochodne;9- przyprawy używane do potraw: majeranek, lubczyk, pieprz czarny, zioła prowansalskie, ziele angielskie, liść laurowy, papryka słodka, kurkuma, curry, kmin rzymski, bazylia,
cukier waniliowy (mogą zawierać śladowe ilości: gorczycy, selera, mleka, jaj, glutenu)
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
| 18.08.2025r. |
|
Kakao 200ml 3 | Ogórkowa z ziemniakami 250ml 1;3;4;9 | Herbatka owoce sadu 150ml |
| 19.08.2025r. |
|
Płatki kukurydziane z mlekiem 220 3 | Zupa grysikowa 250ml 1;4;9 | Herbatka truskawkowa 150ml |
| 20.08.2025r. |
|
Kawa z mlekiem 200ml 1;3
| Barszcz czerwony z ziemniakami 250ml 1;3;4;9 | Herbatka malinowa 150ml Pieczywo mieszane |
| 21.08.2025r. |
|
Płatki orkiszowe z mlekiem 220g 1;3 | Krupnik jęczmienny 250ml 1;4;9 | Mięta z cytryną 150ml |
| 22.08.2025r. |
|
Kakao 200ml 3 | Zupa-krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym 250ml 1;3;4 | Herbatka owoce sadu 150ml |
Między posiłkami podawana jest do picia woda |