Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

JADŁOSPIS

Oznaczenie alergenów:1-zboża zawierające gluten; 2- jaja i produkty pochodne; 3-mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą); 4-seler i produkty pochodne; 5-ryby i produkty pochodne; 6-orzechy; 7-nasiona sezamu; 8-soja i produkty pochodne;9- przyprawy używane do potraw: majeranek, lubczyk, pieprz czarny, zioła prowansalskie, ziele angielskie, liść laurowy, papryka słodka, kurkuma, curry, kmin rzymski, bazylia,
cukier waniliowy (mogą zawierać śladowe ilości: gorczycy, selera, mleka, jaj, glutenu)


 

 

 

ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK

 

22.04.2024r.

 

Kawa z mlekiem 200ml 1;3
Pieczywo pełnoziarniste z masłem 55g 1;3;7
polędwica pieczona 20g
papryka czerwona 20g

Jarzynowa z ziemniakami 250ml 4;9
Makaron durum z białym serem, masłem, cynamonem i cukrem trzcinowym 150g 1;3
sok tłoczony z marchewki 150ml

Herbatka malinowa 150ml
Pieczywo mieszane z masłem 55g 1;3;7
pierś z kurczaka gotowana 22g
sałata 10g

 

23.04.2024r.

 

Zacierki z mlekiem 220g 1;2;3
Pieczywo razowe z masłem 50g 1;3;7
paprykarz wegański 20g 4;7
szczypiorek 10g

Pomidorowa z kus-kus 250ml 1;3;4;9
Filet z indyka panierowany 60g 1;2;9
ziemniaki z koperkiem 200g
surówka z pekińskiej kapusty 100g
kompot wieloowocowy 150ml

Herbatka owoce sadu 150ml
Pieczywo mieszane z masłem 55g 1;3;7
twarożek z cukinią 50g
rzodkiewka 20g

 

24.04.2024r.

 

Kakao 200ml 3
Pieczywo pełnoziarniste z masłem 50g 1;3;7
filet z kurczaka maślany 22g
pomidor 20g

Fasolowa z ziemniakami 250ml 4;9
Gulasz wieprzowy 70g 1;9
kasza gryczana biała 45g
buraczki z cytryną 150g
kompot wieloowocowy 150ml

Kawa z mlekiem 150ml 1;3 
Babka jogurtowa 50g 1;2;3
jabłko 100g

 

 

25.04.2024r.

 

Płatki jęczmienne z mlekiem 220g 1;3
Pieczywo razowe z masłem 50g 1;3;7
pasta jajeczna z koperkiem 30g2;3
rzodkiewka 20g
jabłko 100g

Zupa-krem z białych warzyw 250ml 1;3;4;9
prażuchy z masełkiem 150g 1;2;3
kapusta kiszona gotowana z mięsem drobiowym 150g 9
kompot wieloowocowy 150ml

Herbatka owoce lasu 150ml
Pieczywo mieszane z masłem 55g 1;3;7
szynkowa wieprzowa 20g
ogórek szklarniowy 20g

 

26.04.2024r.

 

Kawa z mlekiem 200ml 1;3
Pieczywo pełnoziarniste z masłem 55g 1;3;7
pasztet drobiowy 22g 1;8
ogórek kiszony 20g

Krupnik ryżowy 250ml
Paluszki rybne z fileta mintaja 70g 1;2;3;5;8
ziemniaki z koperkiem 200g
sałata lodowa z papryką 70g
kompot wieloowocowy 150ml

Kaszka kukurydziana na mleku 180g 1;3
mus truskawkowy 50g

Między posiłkami podawana jest do picia woda