Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

JADŁOSPIS

Oznaczenie alergenów:1-zboża zawierające gluten; 2- jaja i produkty pochodne; 3-mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą); 4-seler i produkty pochodne; 5-ryby i produkty pochodne; 6-orzechy; 7-nasiona sezamu; 8-soja i produkty pochodne;9- przyprawy używane do potraw: majeranek, lubczyk, pieprz czarny, zioła prowansalskie, ziele angielskie, liść laurowy, papryka słodka, kurkuma, curry, kmin rzymski, bazylia,
cukier waniliowy (mogą zawierać śladowe ilości: gorczycy, selera, mleka, jaj, glutenu)


                                     

ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK

 

08.12.2025r.

 

Kawa z mlekiem 200ml 1;3
Pieczywo pełnoziarniste z masłem 60g 1;3;7
ogonówka wędzona 20g
ogórek szklarniowy 20g

Kapuśniak z kiszonej kapusty 250ml 4;9
Pierogi leniwe z masłem, cynamonem
i cukrem trzcinowym 150g 1;2;3;9
sok tłoczony z buraków 150ml

Mięta z cytryną 150ml
Pieczywo mieszane z masłem 55g 1;3
pierś z kurczaka gotowana 22g
sałata 10g

 

09.12.2025r.

 

Płatki orkiszowe z mlekiem 220g 1;3
Pieczywo razowe z masłem 60g 1;3;7
paprykarz wegański 20g 4
natka pietruszki2g
jabłko 100g

Krupnik z kaszą jęczmienną 250ml 1;4;9
Kotlet mielony 60g 1;2;9
ziemniaki z koperkiem 200g
mini marchewka na parze 100g
kompot wieloowocowy 150ml

Sok tłoczony- jabłko
z granatem 150ml
Zapiekanki z masłem,
serem mozzarella, pomidorem i oregano 80g 1;3

 

10.12.2025r.

 

Kakao 200ml 3
Pieczywo pełnoziarniste  z masłem 60g 1;3;7
szynkowa wieprzowa 20g
rzodkiewka 20g

Fasolowa z ziemniakami 250ml 4;9
Leczo z cukinią i mięsem drobiowym 150g
ryż paraboliczny z kurkumą 45g
kompot wieloowocowy 150ml

Kaszka kukurydziana
na mleku z brzoskwiniami 220g 3

 

11.12.2025r.

 

Płatki owsiane z mlekiem 220g 1;3
Pieczywo razowe z masłem 60g 1;3;7
ser żółty gouda 20g 3
papryka czerwona 20g
jabłko 100g

Kalafiorowa z kus-kus 250ml 1;4;9
Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym 70g 1;9
ziemniaki z koperkiem 200g
sałata z jogurtem greckim 70g 3
kompot wieloowocowy 150ml

Herbatka malinowa 150ml
Pieczywo mieszane
z masłem 55g 1;3
pasztet dworski z indyka 20g 8
ogórek kiszony 20g

 

12.12.2025r.

 

Kawa z mlekiem 200ml 1;3
Pieczywo pełnoziarniste z masłem 60g 1;3;7
jajko na twardo 25g 2
ketchup 10g/szczypior 10g

Zupa-krem z dyni z groszkiem ptysiowym 250ml 1;3;9
Paluszki rybne z mintaja 70g 1;2;5;9
ziemniaki z koperkiem 200g
surówka z białej kapusty 100g
kompot wieloowocowy 150ml

Mus owocowy 140g
z liofilizowaną truskawką
Biszkopt 50g 1;2;3

Między posiłkami podawana jest do picia woda