Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

JADŁOSPIS

Oznaczenie alergenów:1-zboża zawierające gluten; 2- jaja i produkty pochodne; 3-mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą); 4-seler i produkty pochodne; 5-ryby i produkty pochodne; 6-orzechy; 7-nasiona sezamu; 8-soja i produkty pochodne;9- przyprawy używane do potraw: majeranek, lubczyk, pieprz czarny, zioła prowansalskie, ziele angielskie, liść laurowy, papryka słodka, kurkuma, curry, kmin rzymski, bazylia,
cukier waniliowy (mogą zawierać śladowe ilości: gorczycy, selera, mleka, jaj, glutenu)

 

ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK

 

18.11.2024r.

 

Kakao 200ml 3
Pieczywo pełnoziarniste
z masłem 60g 1;3;7
filet pieczony z indyka 22g
papryka czerwona 20g
jabłko 100g

Grochowa z ziemniakami 250ml 4;9
Kluski na parze z jogurtem naturalnym
i malinami 200g 1;2;3;9
sok tłoczony z burków 150ml

Herbatka owoce lasu 150ml
Pieczywo mieszane
z masłem 55g 1;3
ogonówka wędzona 20g
sałata 10g

 

19.11.2024r.

 

Kawa z mlekiem 200g 1;3
Pieczywo razowe z masłem 50g 1;3;7
twarożek z cukinią 50g 3
rzodkiewka 20g

Zupa warzywna z manną 250ml 1;4;9
Nuggetsy z kurczaka 60g 1;2;3
ziemniaki z koperkiem 20
surówka z kapusty pekińskiej 100g
kompot wieloowocowy 150ml

Mus owocowo-warzywny
z chrupiącą posypką 100g
Wafle ryżowe 9g

 

20.11.2024r.

 

Kakao 200ml 3
Pieczywo pełnoziarniste
z masłem 60g 1;3;7
szynkowa wieprzowa 20g
sałata 10g

Żurek z ziemniakami 250ml 1;3;9
Indyk w sosie słodko-kwaśnym 150g
kasza kus-kus 45g
kompot wieloowocowy 150l

Herbatka miętowa 150ml
Pieczywo mieszane 
z masłem 55g 1;3
pasta rybna 50g 3;5
szczypior 10g
jabłko 100g

 

21.11.2024r.

 

Płatki jaglane z mlekiem 220g 3
Pieczywo razowe z masłem 50g 1;3;7
hummus z suszonymi
pomidorami 20g 7;8
natka pietruszki 5g

Marchewkowa z zacierką 250ml 1;2;4;9
Polędwiczki wieprzowe w sosie 70g 1;9
ziemniaki z koperkiem 200g
sur z kiszonego ogórka i jabłek 80g
kompot wieloowocowy 150ml

Sok tłoczony z jasnych winogron 150ml
Pizzerinki z ciasta francuskiego z serem mozzarella i sezamem 60g 1;2;3;7

 

22.11.2024r.

 

Kawa z mlekiem 200ml 1;3
Pieczywo pełnoziarniste
z masłem 55g 1;3
pasta jajeczna z koperkiem 35g 2;3
rzodkiewka 20g

Zupa-krem z dyni z groszkiem ptysiowym 250ml 1;3;9
Gołąbki w sosie pomidorowym 180g 1;2;3;9
ziemniaki z koperkiem 200g
kompot wieloowocowy 150ml

Domowy budyń waniliowy 150ml 1;2
Placek drożdżowy 45g 1;2;3
chrupsy owocowe 9g

Między posiłkami podawana jest do picia woda