JADŁOSPIS
Oznaczenie alergenów:1-zboża zawierające gluten; 2- jaja i produkty pochodne; 3-mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą); 4-seler i produkty pochodne; 5-ryby i produkty pochodne; 6-orzechy; 7-nasiona sezamu; 8-soja i produkty pochodne;9- przyprawy używane do potraw: majeranek, lubczyk, pieprz czarny, zioła prowansalskie, ziele angielskie, liść laurowy, papryka słodka, kurkuma, curry, kmin rzymski, bazylia,
cukier waniliowy (mogą zawierać śladowe ilości: gorczycy, selera, mleka, jaj, glutenu)
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
| 19.05.2025r. | |
Kawa z mlekiem 200ml 3 Pieczywo pełnoziarniste z masłem 55g 1;3;7 pierś z kurczaka gotowana 22g rzodkiewka 20g jabłko 100g | Grochowa z ziemniakami 250ml 4;9 Naleśniki z białym serem i musem malinowym 180g 1;2;3;9 sok tłoczony z buraków 150ml | Herbatka malinowa150ml Pieczywo mieszane z masłem 55g 1;3 szynkowa wieprzowa 20g pomidor 10g |
| 20.05.2025r. | |
Płatki orkiszowe z mlekiem 220 3 Pieczywo razowe z masłem 50g 1;3;7 ser żółty salami 20g sałata 10g | Krupnik jaglany 250ml 4;9 Pulpety w sosie własnym 60g 1;2;9 ziemniaki z koperkiem 200g surówka z czerwonej kapusty 100g kompot wieloowocowy 150ml | Świeży sok - zielona lemoniada 150ml babka jogurtowa 45g 1;2;3
|
| 21.05.2025r. | |
Kakao 200ml 3 Pieczywo mieszane z masłem 55g 1;3 kiełbasa krakowska 20g ogórek szklarniowy 20g | Żurek z ziemniakami 250ml 1;3;9 Leczo z cukinia i mięsem drobiowym 150g 9 kasza bulgur 45g kompot wieloowocowy 150ml | Herbatka miętowa 150 ml Pizzerinki z ciasta francuskiego z sezamem 80g 1;2;3;7 jabłko 100g |
| 22.05.2025r. | |
Płatki żytnie z mlekiem 220g 1;3 Pieczywo razowe z masłem 55g 1;3;7 paprykarz wegański 20g szczypiorek 10g | Kalafiorowa z kus -kus 250ml 1;4;9 schab w panierce migdałowej 60g 1;2;9 ziemniaki z koperkiem 200g surówka z marchewki i jabłek 100g 3 kompot wieloowocowy 150ml | rooibos 150ml Pieczywo mieszane z masłem 55g 1;3 pasta rybna 50g 3;5 rzodkiewka 20g |
| 16.05.2025r. | |
Kawa z mlekiem 200ml 1;3 Pieczywo pełnoziarniste z masłem 55g 1;3;7 pasta jajeczna z kukurydzą 50g 2;3 papryka 20g | barszcz czerwony z makaronem 250ml 1;3;4;9 Gulasz z indyka 60g 1;9 ziemniaki z koperkiem 200g fasolka szparagowa 80g kompot wieloowocowy 150ml | Domowy budyń waniliowy 150ml Biszkopt 45g 1;2;3 chipsy owocowe 9g |
Między posiłkami podawana jest do picia woda |