JADŁOSPIS
Oznaczenie alergenów:1-zboża zawierające gluten; 2- jaja i produkty pochodne; 3-mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą); 4-seler i produkty pochodne; 5-ryby i produkty pochodne; 6-orzechy; 7-nasiona sezamu; 8-soja i produkty pochodne;9- przyprawy używane do potraw: majeranek, lubczyk, pieprz czarny, zioła prowansalskie, ziele angielskie, liść laurowy, papryka słodka, kurkuma, curry, kmin rzymski, bazylia,
cukier waniliowy (mogą zawierać śladowe ilości: gorczycy, selera, mleka, jaj, glutenu)
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
| 30.06.2025r. | |
Kakao 200ml 3 Pieczywo pełnoziarniste z masłem 60g 1;3;7 szynka z indyka 20g pomidor 20 | Kapuśniak ze słodkiej kapusty 250ml 4;9 Makaron durum z białym serem, cynamonem i cukrem trzcinowym 150g 1;3;9 sok tłoczony z buraków 150ml | Herbatka owoce sadu 150ml Pieczywo mieszane z masłem 55g 1;3 ogonówka wędzona 20g papryka czerwona 20g |
| 01.07.2025r. | |
Płatki żytnie z mlekiem 220 1;3 Pieczywo razowe z masłem 60g 1;3;7 pasta jajeczna 40g 2;3 szczypiorek 10g | Krupnik ryżowy 250ml 4;9 Nuggetsy z kurczaka 60g 1;2;9 ziemniaki z koperkiem 200g fasolka szparagowa 80g kompot wieloowocowy 150ml | Herbatka malinowa 150ml Pieczywo mieszane z masłem 55g 1;3 rolada ustrzycka 20g 3 rzodkiewka 20g |
| 02.07.2025r. | |
Kawa z mlekiem 200ml 1;3 Pieczywo pełnoziarniste z masłem 55g 1;3;7 polędwica pieczona 20g sałata 20g | Zupa pieczarkowa z zacierką 250ml 1;2;3;4;9 Indyk po burgundzku 150g 1;3;9 ziemniaki z koperkiem 200g kompot wieloowocowy | Kakao 200ml Chałka z masłem 55g 1;2;3 dżem truskawkowy bez dodatku cukru 15g |
| 03.07.2025r. | |
Płatki orkiszowe z mlekiem 220g 1/3 Pieczywo razowe z masłem 50g 1;3;7 hummus z suszonymi pomidorami 20g 7 rzodkiewka 20g | Jarzynowa z ziemniakami 250ml 4;9 Pulpety wieprzowe w sosie własnym 70g 1 kasza gryczana biała 45g buraczki z cytryną 150g kompot wieloowocowy 150ml | Mięta z cytryna 150ml Pieczywo mieszane z masłem 55g 1;3 ser biały krojony 20g 3 ogórek szklarniowy 20g |
| 04.07.2025r. | |
Kakao 200ml 3 Pieczywo pełnoziarniste z masłem 60g 1;3;7 filet maślany z kurczaka 20g papryka czerwona 20g | Marchewkowa z kaszą jaglaną 250ml 4;9 Paluszki rybne z mintaja 70g 1;2;5;9 ziemniaki z koperkiem 200g surówka z kiszonej kapusty 100g kompot wieloowocowy 150ml | Herbatka owoce sadu 150ml Chrupki kukurydziane 25g mus jabłkowy 100g |
Między posiłkami podawana jest do picia woda |